http://coronadossier

Financiële zorgen door de coronacrisis: dit zijn de mogelijkheden

financiële zorgen - toekomstperspectief

Krijgt u als ondernemer te maken met financiële problemen door de coronacrisis? Naast de regelingen van de overheid en banken zijn er meer mogelijkheden dan u wellicht denkt. Als Juridisch Adviseur en specialist in ondernemingsrecht en insolventierecht leg ik uit waar u zoal aan kunt denken.  

Toekomstbestendige oplossingen

De coronaregelingen en coulance van de Belastingdienst en banken bieden sommige bedrijven onvoldoende soelaas. Bovendien zijn het slechts tijdelijke oplossingen, want op enig moment moet u de salarissen, belastingen en hypotheek weer gaan betalen.

Daarom is het raadzaam om alvast verder te kijken, naar toekomstbestendige oplossingen. Samen met u kijken we bijvoorbeeld of er (nieuwe) betalingsregelingen mogelijk zijn met leveranciers, verhuurders en/of de bank. Zijn er manieren om de betalingen van uw afnemers zeker te stellen? Ook onderzoeken we of een wijziging in uw ondernemingsstructuur kansen biedt.

Denk na over een doorstart

Als u ondanks alle maatregelen terechtkomt in een dreigende insolventiesituatie, dan onderzoeken we van tevoren of een doorstart mogelijk is. Uiteraard begeleiden we u daar goed bij, want een doorstart moet nieuwe energie brengen. En als u voor een doorstart kiest, is het zaak om u tijdig voor te bereiden.

Bijvoorbeeld door vermogensbestanddelen uit de bestaande bv op juiste wijze onder te brengen in een nieuwe bv. Of door een nieuwe concernstructuur in te richten. Het gaat dan om maatregelen die als het ware de continuïteit van ondernemingsactiviteiten borgen.

Wetswijziging Faillissementswet

Een recente wetswijziging in de Faillissementswet biedt ook mogelijkheden. De Tweede Kamer heeft namelijk de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) versneld aangenomen. Hierdoor kunt u als ondernemer (via de rechter) een dwangakkoord verkrijgen over het saneren van schulden buiten een faillissement.

Schuldeisers worden dan ‘gedwongen’ om hiermee akkoord te gaan, wat betekent dat ze de schuld niet volledig krijgen betaald. De exacte invulling van de wet is nog niet bekend, maar uiteraard zijn er voorwaarden.

Ons team staat voor u klaar

Mijn collega’s en ik doen er alles aan om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen. Wilt u ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie? Een team van juristen, fiscalisten, accountants en adviseurs staat voor u klaar. Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor in de buurt.

Tip: lees meer tips en adviezen in ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’.

Bekijk hier het interview van Gerrit-Jan over dit onderwerp.

 

 

Gerrit-Jan van Meeteren, Senior Juridisch Adviseur Accon avm
Gerrit-Jan van Meeteren (Senior Juridisch Adviseur)
Gerrit-Jan van Meeteren is Senior Juridisch Adviseur in Veldhoven. Hij is specialist op het gebied van het ondernemingsrecht, bank- en zekerhedenrecht en insolventie. En heeft ondernemers bijgestaan in allerlei sectoren, van energiewezen tot retail. Zijn jarenlange ervaring als advocaat, faillissementsspecialist én ondernemer maakt hem een bevlogen sparringpartner voor ondernemers.  Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht