Een woud van coronaregelingen: zo houdt u het overzicht

woud van coronaregelingen

Als ondernemer komt er veel op u af, zeker als de coronacrisis impact heeft op uw business. Het steunpakket van de overheid biedt veerkracht, maar we zien ook dat ondernemers soms door de bomen het bos niet meer zien. Herkenbaar voor u? Dan hebben we enkele tips.

Alle regelingen op een rij

Voor welke financiële regelingen komt u wel én niet in aanmerking? Welke gegevens en bewijsstukken moet u hiervoor aanleveren? En wanneer vindt de definitieve vaststelling of eindafrekening plaats? Op deze pagina van Rijksoverheid vindt u een overzicht van alle maatregelen. Tip: bekijk ook eens de regelingencheck van de KVK en de Coronacalculator van VNO-NCW/MKB Nederland.

Raadpleeg een expert

Van zoveel mogelijk regelingen gebruikmaken als mogelijk, is natuurlijk niet altijd verstandig. Veel regelingen zijn gebaseerd op verwachte omzetdaling. Als achteraf blijkt dat uw omzetdaling minder groot is dan verwacht, moet u tegemoetkoming terugbetalen. Ook bij uitstel van belastingbetaling komt er weer een moment dat u moet gaan betalen.

Het is daarom moeilijk om te bepalen van welke regelingen u het beste wel óf geen gebruik kan maken. U hebt immers geen glazen bol. Een adviseur van acconavm kan u daarbij helpen. Hoewel zij ook niet in de toekomst kunnen kijken, kunnen zij wel uw cijfers interpreteren, uw liquiditeit bewaken en realistische prognoses maken. Ook helpen zij u met de aanvraag en afwikkeling van alle coronaregelingen.

Uitleg in heldere taal

Wilt u ontdekken van welke coronaregelingen u (nog meer) gebruik kan maken? Of hebt u vragen over de definitieve vaststelling of eindafrekening van een bepaalde regeling? In ons online dossier ‘Ondernemen in coronatijd’ zetten onze adviseurs alle informatie op een rij, in heldere taal. Lees bijvoorbeeld:

Wij zijn er voor u

Wilt u hulp bij de aanvraag of afwikkeling van een coronaregeling? Of hebt u andere vragen of zorgen vanwege de coronacrisis? De experts van acconavm staan u graag bij. Er is een speciaal team samengesteld dat zich volledig focust op coronaproblematiek en de ontwikkelingen op de voet volgt. Zo staat u er niet alleen voor. Neem voor vragen contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt.

Gerard Tooten Regiodirecteur
Gerard Tooten (Directeur MKB Advies)
Met 25 jaar ervaring in het bankwezen brengt Gerard Tooten mkb-ondernemers in Noord-Nederland verder, met focus op de toekomst. Zijn enthousiasme, betrokkenheid en positiviteit prikkelen ondernemers, zodat ze het beste uit zichzelf en hun onderneming halen. Zijn specialisme: financieringsvraagstukken.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht