http://Zorg%20en%20Medisch%20Accon%20avm

De Zorgbonus 2021 komt eraan: meld u aan vanaf 15 juni

zorgbonus 2021

Alle zorgaanbieders opgelet: net als vorig jaar komen zorgprofessionals in aanmerking voor de Zorgbonus. Vorig jaar ging het om een nettobedrag van 1.000 euro. Sinds vandaag kunt u de aanvraag doen, ik informeer u graag over de Zorgbonus 2021.

Regeling is open op 15 juni

Op 15 juni 2021 publiceert demissionair minister Hugo de Jonge (VWS) de uitwerking van de regeling Zorgbonus 2021. Zeer waarschijnlijk komen een aantal van uw werknemers en ingehuurde zorgprofessionals (opnieuw) in aanmerking voor de bonus. In dat geval is het mogelijk deze van 15 juni tot en met 27 juli 2021 aan te vragen.

Voor wie is de Zorgbonus?

Hoe weet u of uw werknemers of ingehuurde professionals in aanmerking komen voor de Zorgbonus 2021? Als zorgaanbieder kunt u een bonus tussen de 200 en 240 euro verstrekken aan zorgprofessionals die:

 • Werkzaam waren in de periode van 1 oktober 2020 tot en met 15 juni 2021.
 • Werkten op basis van een (arbeids)overeenkomst als werknemer of derde (bijvoorbeeld zzp’ers en uitzendkrachten).
 • Een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en/of hebben bijgedragen aan de strijd tegen het coronavirus.
 • Niet meer dan tweemaal modaal (74.000 euro per jaar) verdienen bij voltijdse inzet.

Het deeltijdpercentage heeft geen invloed op het al dan niet in aanmerking komen voor de bonus. Daarnaast wil het demissionair kabinet de Zorgbonus 2021 beschikbaar stellen voor alle zorgberoepen, dus óók fysiotherapeuten en verloskundigen.

Hoogte van de bonus

De hoogte van de bonus hangt af van de hoeveelheid bonussen die er in totaal worden aangevraagd. Wanneer alle aanvragen binnen zijn, wordt aan de hand daarvan bepaald hoe hoog de bonus precies wordt. Dus hoe meer zorgprofessionals worden aangemeld, hoe lager dit bedrag zal uitvallen. In totaal stelt het demissionair kabinet 720 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden voor de zorgaanbieder

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet ook u als zorgaanbieder aan een aantal voorwaarden voldoen. Namelijk:

 1. U bent verplicht de uitkering van de bonus aan te wijzen als eindheffingsbestanddeel:
  • voor werknemers geldt dat dit wordt ondergebracht in de vrije ruimte volgens de Werkkostenregeling;
  • voor derden geldt een eindheffingstarief van 75 procent.
 2. Derden die de bonus ontvangen, informeert u schriftelijk dat over de bonus de verschuldigde eindheffing is afgedragen.
 3. U houdt twee aparte zorgvuldige administraties bij voor (A) werknemers en (B) derden waaruit blijkt aan wie en op welke grond de bonus is uitgekeerd.

acconavm werkgeversservice ontzorgt

Wilt u gebruikmaken van de Zorgbonus 2021 en de subsidieregeling? De adviseurs van acconavm werkgeversservice nemen de administratieve last graag bij u uit handen. Wij pakken de subsidieaanvraag en verdere communicatie hierover graag voor u op. Neem contact op met uw adviseur of een acconavm kantoor bij u in de buurt. We helpen u graag met al uw vragen over de Zorgbonus, subsidieregeling of administratieve afhandeling in combinatie met de werkkostenregeling.

Ivo Dinjens
Ivo Dinjens (HR-adviseur Werkgeversservice)
‘Getting the right people to do the right work in a right way at the right time’: dé essentie van HR. Hiervoor zet Ivo Dinjens zich in als HR-Adviseur Werkgeversservice. Hij ondersteunt ondernemers in Zuid-Nederland bij HR-vraagstukken, salarisadministratie én om een duurzame arbeidsrelatie te realiseren met hun personeel. Met aandacht voor de mens achter het bedrijf is Ivo een gewilde sparringpartner voor talrijke ondernemers.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
 • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht