Compensatie bij ontslagvergoeding slapende dienstverbanden

compensatie ontslagvergoeding

Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers compensatie bij het UWV aanvragen voor de ontslagvergoeding van langdurig zieken. Slapende dienstverbanden zijn niet meer toegestaan. Wat zijn de voorwaarden voor de compensatieregeling en komt u hiervoor in aanmerking?

Hebt u een werknemer in dienst (gehad) die langdurig ziek is en om die reden uit dienst is gegaan of gaat? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie van het UWV voor de door u betaalde of nog te betalen ontslagvergoeding. Deze compensatieregeling geldt zowel voor reeds doorgevoerde ontslagen, alsmede voor nieuwe gevallen. Werkgevers die op of na 1 juli 2015 maar vóór 1 april 2020 de vergoeding hebben betaald, moeten uiterlijk 30 september dit jaar de compensatie hebben aangevraagd. Na die aanvraag gaat UWV beslissen binnen 6 maanden of de werkgever deze compensatie wel of niet gaat krijgen. De regeling is ook van toepassing bij deeltijdontslag wegens langdurige ziekte.

Compensatie aanvragen voor ontslagvergoeding bij slapende dienstverbanden

In deze hectische tijden zijn alle acties die financiële verlichting kunnen bieden meer dan welkom. De compensatie voor de ontslagvergoeding is er daar één van. UWV hanteert voor deze aanvragen de gewone termijn, dat wil zeggen zes maanden. Kampt u met financiële problemen om de lonen te betalen? Dan kan de tijdelijke Noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid u mogelijk helpen.

Mogelijk ook interessant voor u

Als werkgever mag u langdurig zieke werknemers niet in dienst houden om een transitievergoeding te voorkomen. Lees de blog: Een slapend dienstverband mag niet meer.

Hulp bij uw aanvraag?

Mocht u hulp nodig hebben bij de aanvraag voor compensatie bij ontslagvergoeding, dan staan onze juristen en adviseurs van acconavm werkgeversservice voor u klaar.

Eugène Gulikers (HR Adviseur Werkgeversservice)
Eugène Gulikers, werkgeversservice, staat met hart en ziel klaar voor zijn klanten. In heldere nuchtere taal, en met de nodige humor begeleidt hij werkgevers graag bij implementatie van nieuwe wetgeving. Hij is hiervan dan ook uitstekend op de hoogte: Werkkostenregeling, Participatiewet, Wet Werk en Zekerheid, Lage Inkomensvoordeel.  Aan de andere kant gaat hij ook graag de diepte in. Hij werkt graag met de Persoonlijke Profiel Analyse, een instrument om duidelijk te krijgen of ambitie en vaardigheden matchen.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht