Compensatie bij ontslagvergoeding slapende dienstverbanden

Vanaf 1 april 2020 kunnen werkgevers compensatie bij het UWV aanvragen voor de ontslagvergoeding van langdurig zieken. Slapende dienstverbanden zijn niet meer toegestaan. Wat zijn de voorwaarden voor de compensatieregeling en komt u hiervoor in aanmerking?
Hebt u een werknemer in dienst (gehad) die langdurig ziek is en om die reden uit dienst is gegaan of gaat? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie van het UWV voor de door u betaalde of nog te betalen ontslagvergoeding. Deze compensatieregeling geldt zowel voor reeds doorgevoerde ontslagen, alsmede voor nieuwe gevallen. Werkgevers die op of na 1 juli 2015 maar vóór 1 april 2020 de vergoeding hebben betaald, moeten uiterlijk 30 september dit jaar de compensatie hebben aangevraagd. Na die aanvraag gaat UWV beslissen binnen 6 maanden of de werkgever deze compensatie wel of niet gaat krijgen. De regeling is ook van toepassing bij deeltijdontslag wegens langdurige ziekte.
Compensatie aanvragen voor ontslagvergoeding bij slapende dienstverbanden
In deze hectische tijden zijn alle acties die financiële verlichting kunnen bieden meer dan welkom. De compensatie voor de ontslagvergoeding is er daar één van. UWV hanteert voor deze aanvragen de gewone termijn, dat wil zeggen zes maanden. Kampt u met financiële problemen om de lonen te betalen? Dan kan de tijdelijke Noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid u mogelijk helpen.
Mogelijk ook interessant voor u
Als werkgever mag u langdurig zieke werknemers niet in dienst houden om een transitievergoeding te voorkomen. Lees de blog: Een slapend dienstverband mag niet meer.
Hulp bij uw aanvraag?
Mocht u hulp nodig hebben bij de aanvraag voor compensatie bij ontslagvergoeding, dan staan onze juristen en adviseurs van accon■avm werkgeversservice voor u klaar.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op