http://financieringsruimte

Collega Tom Terwel vertrekt naar Zweden: het afscheid komt dichterbij

Mijn eigen klanten hebben het al gehoord: ik vertrek! Per 1 april verruil ik mijn baan bij acconavm voor een nieuwe uitdaging in Zweden. De komende weken staan in het teken van overdragen en afscheid nemen. Ik vertel u graag meer over mijn vertrek.

Langgekoesterde droom

In 2008 zijn mijn ouders, drie broers en zusje mij al voorgegaan. Zij hebben een melkveebedrijf overgenomen in Falkenberg, Zuidwest-Zweden. Mijn oudste broer en ik bleven in Nederland. Mijn broer ging ons familiemelkveebedrijf in Voorst runnen en ik wilde mijn studie nog afmaken. In de weekenden hielp ik mijn broer graag mee.

Toch heb ik altijd de wens gehad om mijn familie achterna te gaan. Ik hou van het Zweedse landschap, de cultuur en de rust. Maar het had geen haast, zeker niet toen ik in 2011 een mooie uitdaging bij acconavm kreeg.

Combinatie ondernemen en werken bij acconavm

Totdat in 2018 mijn broer het familiebedrijf in Voorst definitief overnam. Voor mij en mijn vriendin een reden om te verhuizen, want onze woning zit aan het bedrijf. Toen zijn we gaan sparren. Blijven we in Nederland, of maken we een nieuwe start in Zweden? We kozen voor het laatste.

Dat was geen gemakkelijke keuze. De combinatie werken bij acconavm en ondernemen in het Voorster familiebedrijf bevalt goed. Voor mijn klanten is het ook een voordeel: omdat ik met mijn voeten in de klei sta, weet ik goed wat er speelt in het vakgebied. En andersom kan ik de kennis die ik opdoe bij acconavm weer toepassen in het bedrijf. Een mooie wisselwerking! Het is prachtig dat acconavm mij hiervoor alle vrijheid en ruimte biedt.

De tijd zal het leren

Waarom we in mei tóch naar Zweden vertrekken? Dat is moeilijk te omschrijven, het is een onderbuikgevoel. Het is wel spannend, want ik weet nog niet hoe mijn leven eruit gaat zien. Eerst ga ik me focussen op de Zweedse taal en mijn vader helpen met de administratie van het bedrijf. Ga ik mijn werk als accountmanager missen? Wellicht dat ik dit in Zweden weer oppak, maar dan moet ik de taal écht goed kennen. De tijd zal het leren!

Klanten, bedankt!

Eind maart is mijn laatste werkdag bij acconavm. Nu neem ik goed de tijd om alles over te dragen. Zodat ik de deur met een goed gevoel dicht kan doen, voor mijzelf, maar vooral voor mijn klanten. Ik ben namelijk erg dankbaar voor de warme banden die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Daarom heb ik onlangs mijn eigen klanten een persoonlijke brief gestuurd. En ik zorg ervoor dat zij een vervangende contactpersoon krijgen, die up-to-date is van wat er speelt.

Meer informatie en vragen

Bent u benieuwd hoe mijn leven in Zweden er straks uitziet? En hoe mijn Zweedse bestaan als melkveehouder bevalt? Na de zomer vertel ik u meer in een vervolgblog.

Heeft u ondertussen nog vragen? Neem gerust contact met mij op via tom.terwel@acconavm.nl. Let op: na 31 maart is dit e-mailadres niet meer actief.

Tom Terwel (Aspirant Accountmanager)
Tom Terwel verruilt binnenkort zijn baan bij accon■avm voor een nieuwe uitdaging in Zweden. De komende weken staan in het teken van overdragen en afscheid nemen. Als branchetrekker voor het melkveeteam heeft hij vooral de samenwerking met collega's die ook de focus op melkvee hebben als erg leuk en leerzaam ervaren. 'Hoe kunnen we bepaalde onderwerpen voor alle melkveehouders bij accon■avm goed aanvliegen, zodat zij echt onze kennis en meerwaarde ervaren en ruimte krijgen voor ondernemen?' Door zijn ervaring in het familiebedrijf wist Tom een mooie verbinding te maken tussen praktijk en adviseurschap. Tom zal ook zijn Zweedse ervaring met ons delen.<< terug naar overzicht