http://coronadossier

Beperk liquiditeitsproblemen met deze maatregelen

liquiditeitsproblemen

Hebt u (binnenkort) minder inkomsten, maar houdt u dezelfde kosten? Mijn collega’s en ik helpen u graag om liquiditeitsproblemen zo veel mogelijk te beperken. Ik zet enkele mogelijkheden voor u op een rij. Allereerst kunt u liquiditeitsproblemen zo veel mogelijk voorkomen met een sluitende liquiditeitsplanning. Maak samen met uw adviseur voor verschillende scenario’s een prognose van uw verwachte inkomsten en uitgaven per maand of week. Dreigt er een tekort?

Onderzoek dan welke maatregelen voor u uitkomst bieden:

  • Pas uw kostenstructuur aan.
  • Maak gebruik van de nieuwe overheidsmaatregelen, zoals het Noodfonds Overbrugging Werkbehoud (NOW).
  • Vraag uitstel van belastingbetaling aan en meld zonodig betalingsonmacht.
  • Verlaag uw voorlopige aanslagen bij de Belastingdienst.
  • Wellicht is het mogelijk om de premiebetaling aan het pensioenfonds uit te stellen. Kijk hiervoor op de website van de pensioenaanbieder.
  • Maak nieuwe afspraken met uw banken, zoals uitstel van aflossing.
  • Maak nieuwe betalingsafspraken met uw leveranciers.
  • Trek nieuwe financiering aan, bijvoorbeeld op onroerend goed en andere activa. Bij onvoldoende zekerheid , maak dan gebruik van de BMKB-regeling.
  • Huurt u een pand? Maak dan nieuwe betalingsafspraken met uw verhuurder.

Scenario: faillissementsdreiging

U wilt er liever niet over nadenken, maar het is ook belangrijk om minder rooskleurige scenario’s te bespreken met uw adviseur. Wat als u – ondanks alle maatregelen – in een crisis terechtkomt?

Dan is het verstandig om na denken over een faillissementsplanning. Een moeilijke stap, maar zo beperkt u zo veel mogelijk schade en privéaansprakelijkheid. Wij helpen u hierbij.

Wij zijn er voor u

Laten we ervoor zorgen dat uw onderneming zo goed mogelijk door een eventuele coronacrisis komt. Mijn collega’s en ik van het team corporate finance staan voor u klaar. Neem contact op met uw acconavm adviseur of stel uw vraag via corporatefinance@acconavm.nl.

Meer weten?

Binnen acconavm is een speciaal team samengesteld dat de ontwikkelingen rondom coronaproblematiek op de voet volgt. Zodat we u kunnen voorzien van advies op elk gebied.
Bent u al klant? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Hij/zij is het beste op de hoogte van uw situatie en schakelt zo nodig met een collega-specialist. Geen klant van ons maar wel vragen? Ook dan bent u van harte welkom voor hulp of het delen van uw zorgen! Onze collega’s zijn voor u bereikbaar. Neem contact op met een acconavm kantoor bij u in de buurt. acconavm brengt u en uw onderneming verder, ook in moeilijke tijden.

Neem contact met ons op

 

Coen Stolk Adviseur Corporate Finance accon avm
Coen Stolk (Adviseur Corporate Finance)
Coen Stolk werkt sinds 2017 binnen het accon■avm-team Corporate Finance. Hij ondersteunt klanten graag bij aan- en verkoop, waardecreatie en het uitvoeren van waarderingen en transactiegerelateerde boekenonderzoeken. Vanuit zijn bedrijfseconomische achtergrond zorgt Coen ervoor dat ondernemers elke dag een stap vooruit zetten. Zodat ze hun uiteindelijke doel bereiken: meer ruimte voor ondernemen.<< terug naar overzicht