http://Wat%20is%20nu%20echt%20belangrijk

Aankoop- en verkoopkansen in turbulente tijden

Aankoop- en verkoopkansen in turbulente tijden

Hoe onderneemt u met oog op de toekomst van uw bedrijf, in deze coronacrisis? Als Adviseur Corporate Finance signaleert Rick van der Tang verkoop- én aankoopkansen voor ondernemers. Lees hoe u uw veerkracht versterkt met een strategische verkoop of juist door te ontdekken waar uw aankoopkansen liggen.

Stabiliteit vs. uitbreiding

Veel ondernemers hebben financiële problemen vanwege de coronacrisis. Als u ook in zwaar weer verkeert, kan het aantrekkelijk zijn om nu een minderheidsbelang te verkopen en zo de toekomst zeker te stellen.

Hoe cru dit ook lijkt: de huidige crisistijd zorgt er ook voor dat andere ondernemers floreren. Voor ondernemers bij wie het goed gaat en die een uitbreiding willen plannen, is het wellicht gunstig om nu een aankoop te doen. Dit is een wisselwerking die ik nu veel zie.

Aankoopkansen

Zoekt u naar mogelijkheden om uw onderneming uit te breiden? Dan is dit een gunstig moment. Want er zijn op dit moment nog volop financiële middelen beschikbaar én er zijn relatief veel kansen om een gezond bedrijf over te nemen, met aantrekkelijke voorwaarden.

Minderheidsbelang verkopen

Bent u juist op zoek naar meer financiële zekerheid en oriënteert u zich op verkoop? Ik zie dat veel ondernemers op dit moment een minderheidsbelang verkopen, bijvoorbeeld van 40 procent. Zo halen zij een deel van hun kapitaal uit de risicosfeer, kunnen zij blijven ondernemen én hebben ze meer zekerheid voor de toekomst.

Een investeerder brengt geld in, een netwerk, kennis en ervaring en kan zo samen met u de veerkracht van uw onderneming vergroten. Tegelijkertijd is het met een investeerder achter uw onderneming eenvoudiger om financiering van de bank te ontvangen.

Een andere partij betrekken bij uw onderneming heeft ook voordelen voor het bepalen van uw koers. Want investeerders zijn vaak scherp op rapportages, waardoor u maximaal inzicht hebt in uw onderneming. En met deze informatie kunt u samen met uw adviseur sturen op de toekomst.

Zwaar weer? Kom nú in actie

Voor ondernemers die een jarenlange traditie voortzetten met hun familiebedrijf, is het extra pijnlijk om in zwaar weer terecht te komen. Wellicht is dit herkenbaar voor u. Maar ook in zwaar weer zijn er altijd mogelijkheden, zéker als u er op tijd bij bent. Daarom is mijn advies: probeer een zakelijke bril op te zetten en te focussen op wat nog wél mogelijk is.

Uw adviseur helpt u met een frisse blik en onderzoekt samen met u wat de mogelijkheden zijn. Die zijn er altijd meer dan u verwacht. Is het bijvoorbeeld nodig om afspraken te maken met schuldeisers, kunnen we liquiditeiten vrijmaken door aanpassingen in het werkkapitaal of is het gunstig om een minderheidsbelang te verkopen? Het is vooral belangrijk om nú in actie te komen. Want als u te lang wacht, zijn de mogelijkheden beperkter en wordt het toekomstperspectief ongunstiger.

Tip: nauwe samenwerking

Ondernemen in turbulente tijden betekent: continu op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, regelingen en mogelijke toekomstperspectieven. Dat geldt voor alle facetten van ondernemen. Om u een compleet advies te geven, werken we bij acconavm met fullservice adviesteams waarin we de krachten van accountants, fiscalisten, juristen en adviseurs bundelen. Mijn collega Gerrit-Jan van Meeteren schreef daarover een artikel. Een leestip voor als u een kijkje achter de schermen wilt nemen en inzichten wilt opdoen over ondernemen in zwaar weer.

Vraag advies bij uw acconavm adviseur

Zoekt u naar mogelijkheden om de toekomst van uw onderneming veilig te stellen? Of onderzoekt u juist de mogelijkheden om een aankoop te doen? In beide gevallen kan een adviseur van corporate finance u bijstaan. Neem contact op met uw acconavm adviseur of met de specialisten van corporate finance. We helpen u graag!

Rick van der tang
Rick van der Tang (Adviseur Corporate Finance)
Ervaring in de samenstel-, controle- en adviespraktijk van accon■avm? Rick van der Tang heeft het allemaal. Door de theoretische en praktische aspecten van zijn opleidingen te combineren, heeft hij veel financiële kennis opgedaan. Vanaf 2018 is Rick hoofdzakelijk betrokken bij team Corporate Finance. Hij houdt zich bezig met waarderingen van ondernemingen, boekenonderzoeken en hij begeleidt klanten bij aan- en verkooptrajecten. Altijd met focus op de toekomst.Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht