http://accountant

Blog

Een eerlijke beloning met kringloopakkerbouw: Het kan!
Kringlooplandbouw Wat betekent kringlooplandbouw voor akkerbouwers? Zorgt het voor een eerlijkere beloning? De visie van Minister Carola Schouten zit vol ambities, maar een praktische invulling ontbreekt nog. Ik geloof wél dat het kan. Als agro-adviseur deel ik graag mijn inzichten.

Lees meer
Waarom zakelijke giften aantrekkelijker kunnen zijn
zakelijke giften Als ondernemer bent u maatschappelijk betrokken en wilt u een gift doen. Dan staat u soms voor de keuze: doe ik een gift vanuit de bv of privé? In sommige gevallen zijn zakelijke giften interessanter. Ik leg u graag uit waarom.

Lees meer
Goed nieuws: vanaf 2020 meer ruimte in werkkostenregeling
Vanaf 2020 kunt u tot 2000 euro meer onbelaste vergoedingen verstrekken aan uw personeel. De werkkostenregeling wordt verruimd. Lees wat dit voor u betekent én hoe u optimaal van de regeling profiteert. De huidige regeling Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. Denk aan een kerstpakket, bedrijfsuitje, gereedschap of sportabonnementen. Op dit moment mag u tot 1,2 procent van het totale fiscale loon onbelast vergoeden. Bijvoorbeeld: bij een loonsom van 400.000 euro kunt

Lees meer
Als oud-ondernemer weer herintreden: de fiscale voordelen
Herintredende ondernemer Bent u oud-ondernemer en hebt u veel grond in uw bezit? Dan loont het om te kijken hoe u deze grond het beste fiscaal kunt behandelen. Als u het goed regelt, kan het u een groot voordeel opleveren in de inkomstenbelasting.

Lees meer
Ondernemen of jongleren?
Ondernemen in retail kent vele uitdagingen. De opkomst (en ondergang) van winkelketens, verdringingsstrategieën, prijzenslagen, internetverkopen en sterke pieken en dalen in het consumentenvertrouwen. Als retailer heeft u geleerd om u te kunnen onderscheiden en om te overleven.

Lees meer