http://accountant

Blog

Mkb, zet privacy hoog op de agenda in 2019
privacy hoog op de agenda Dit voorjaar was de nieuwe privacywet (AVG) een hot item. Ondernemers werden overspoeld met adviezen, artikelen en waarschuwingen voor sancties. Nu, een half jaar later, maak ik graag de balans op. Opvallend: de AVG is inmiddels weggezakt op de prioriteitenlijst. Terwijl het juist zaak is om nú in actie te komen. Graag leg ik u uit waarom.

Lees meer
Bereid u voor op mindere economische tijden: maak nú gebruik van de florissante jaren
mindere economische tijden De Nederlandse economie viert hoogtijdagen. De beurskoersen blijven stijgen, er is veel geld beschikbaar in de markt en werkzoekenden komen gemakkelijk aan de bak. Toch zijn er signalen dat er binnen enkele jaren weer een crisis zal komen. Daarom adviseer ik u: maak gebruik van deze goede tijden om u nú al voor te bereiden op een eventuele mindere periode. 6 tips voor u.

Lees meer
Neem uw fiscale planning nog één keer onder de loep
fiscale planning onder de loep Het Belastingplan voor 2019 houdt de gemoederen flink bezig. Meest belangwekkend zijn de verschuivingen in de inkomstenbelasting (IB) en de vennootschapsbelasting (VPB). Tijd om uw fiscale planning kritisch te bekijken.  

Lees meer
Hoe werft u extra kapitaal?
Nieuwe investeringsplannen, een tweede filiaal of wellicht een tegenvallend seizoen, kortom er zijn momenten dat u behoefte hebt aan extra kapitaal. Zelfs ondernemers met veel kapitaal, kennis en ervaring hebben soms extra liquiditeiten nodig om seizoensinvloeden op te vangen of om hun investeringsplannen vorm te geven. Maar hoe krijgt u snel de liquide middelen om deze plannen te verwezenlijken?

Lees meer