http://accountant

Blog

Geld besparen met de WW-premie in de praktijk
WAB update lage WW-premie Zoals bekend is de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) per 1 januari 2020 een feit! De wet heeft valkuilen maar biedt ook kansen. Eén van de wijzigingen ziet op de WW-premie. Inmiddels heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vlak voor de jaarwisseling nog een paar versoepelingen aangereikt. Wilt u in 2020 de lage WW-premie van 2,94% betalen en niet de hoge WW-premie van 7,94%? Dan moet u een aantal zaken regelen, ik geef u graag antwoord op

Lees meer
Wet Arbeidsmarkt in Balans: pas alle loonstroken aan
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is veelomvattend. Eén onderdeel ervan is het aanpassen van de loonstroken van uw medewerker. Deze aanpassing is klein, maar verhoogt wel de lastendruk voor u als werkgever. Met onze tips kunt u ook dit onderdeel van de WAB op tijd op orde hebben. Doe er uw voordeel mee.

Lees meer
Goed voornemen: overweeg een brede weersverzekering
Peter Klompe weersverzekering Vanaf 2020 is een brede weersverzekering een stuk voordeliger. De assurantiebelasting vervalt en de schadedrempel gaat omlaag. Daarom raad ik u aan: overweeg volgend jaar om tóch een verzekering af te sluiten. Een goed voornemen!

Lees meer
Veel onroerend goed of aandelen? Richt een spaargeld-bv op!
jan campagne Vanaf 2022 wordt spaargeld in box 3 nauwelijks belast. Maar: zit uw geld in onroerend goed, aandelen of obligaties? Dan gaat u juist flink méér belasting betalen. In mijn blog deel ik een mogelijke oplossing met u: de spaargeld-bv.

Lees meer
Partneralimentatie in 2020 minder aftrekbaar
marlot sissingh - partneralimentatie Betaalt of ontvangt u partneralimentatie? Vanaf 2020 gaat het aftrekbare tarief stapsgewijs omlaag. Het lijkt daarom interessant om alimentatie in één keer af te kopen voor 1 januari. Ik vertel u graag waarop u kunt letten. Huidige situatie Nu is partneralimentatie aftrekbaar van het belastbaar inkomen, tegen het maximale tarief van 51,75 procent. Betaalt u 1.000 euro alimentatie per maand, dan krijgt u bijna 500 euro terug. Koude douche In 2020 gaat het tarief een eerste stap naar beneden: van

Lees meer