http://accountant

Blog

Bekijk de zaken ook eens vanaf de juridische kant
Als ondernemer hebt u te maken met veel verschillende wetten en regels. Of u nu franchisenemer of ondernemer bent. In dienstverlening, maakindustrie of agrarische sector, of privé en zakelijk goed op elkaar wilt afstemmen. Aan ieder aspect van ondernemen zit wel een juridische component. Hebt u wel eens nagedacht wat er gebeurt als uw bedrijf in zwaar weer raakt? Of over uw nalatenschap of bedrijfsopvolging?  Laat u daarom ook juridisch goed adviseren. Gerrit-Jan van Meeteren, Directeur Juridisch Advies in gesprek

Lees meer
Voorschot voor de uitkering van betalingsrechten 2022
voorschot betalingsrechten Vraagt u subsidies aan uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde Opgave (GO)? Dan kunt u een voorschot aanvragen. Het gaat om 270 euro per hectare met een betalingsrecht.

Lees meer
Stikstofbeleid: niet saneren, maar innoveren!
Stikstofbeleid innoveren Het stikstofbeleid: het blijft een veelbesproken thema. Vooral in de agrosector. In een brandbrief aan de ministers Christianne van der Wal (Stikstof) en Henk Staghouwer (Landbouw) schreven emeritus-hoogleraar Rudy Rabbinge en ik dat het beleid serieus moet worden aangepast. Daarnaast sturen we aan op een realistischer én beter houdbaar beleid.

Lees meer
Geen werkvergunning nodig voor Oekraïense vluchtelingen
geen werkvergunning voor vluchtelingen Per 1 april 2022 is de Richtlijn tijdelijke bescherming Oekraïners in werking getreden. Neemt u een Oekraïense vluchteling in dienst? Dan hoeft u vanwege deze richtlijn voor hem of haar geen werkvergunning aan te vragen. Wel dient u deze personen aan te melden bij het UWV. In dit artikel leest u meer over de voorwaarden, de plichten en de overgangsperiode.

Lees meer
Premiedifferentiatie WW terug naar ‘normaal’ niveau
ww uitkering Voor het personeel dat u in dienst hebt, betaalt u WW-premie. Deze premies zijn verdeeld in een hoog en een laag tarief. In 2021 werden de situaties waarin het lage premietarief geldt tijdelijk verruimd, maar in 2022 is het grotendeels weer terug op het normale niveau. Ik vertel u graag meer over deze tarieven.

Lees meer