http://accountant

Blog

Accon avm brengt topsporters verder
topsporters Stel, je bent topsporter en je hebt net een nieuwe sponsordeal beklonken. Welke gevolgen heeft deze deal bijvoorbeeld voor je stipendium? Wat doe je als je prijzengeld in de wacht sleept? En waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van contracten? Herken je deze vraagstukken? Het adviesteam topsport bij acconavm weet hoe de wereld van de topsport en de topsporter werkt. Ik vertel je over mijn hart voor topsporters en de expertise van ons team. Investering in kennis

Lees meer
Agro-ondernemers: benut fiscale en commerciële voordelen van exploitatieafsplitsing
exploitatieafsplitsing Ondernemers in de agrosector die relatief veel groei doormaken in de productie en de handel kunnen er baat bij hebben om de handelstak af te splitsen in een bv. Zo creëert u een belastingvoordeel, dekt u risico’s af en bent u aantrekkelijker voor handelspartners. Ik laat u graag zien welke kansen er liggen voor uw productie- of agrarisch bedrijf.

Lees meer
Werkgevers let op: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is in aantocht
WAB De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

Lees meer
Voorkom ongevallen en uitval op de werkvloer met een RI&E
RI&E risico-inventarisatie en evaluatie Elke werkgever met personeel is verplicht om een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen. Ook als uw medewerkers niet met machines of gevaarlijke stoffen werken. Heeft u nog geen RI&E of is deze niet meer up-to-date? Maak dit dan snel in orde. Ik leg u graag uit waarom.

Lees meer
We eten allemaal circulair
Op 6 juni 2019 neem ik na 21 jaar afscheid als bestuursvoorzitter van acconavm. Ik ben vereerd met het besluit van acconavm om een duurzaamheidsprijs in het leven te roepen en mij te vragen juryvoorzitter te worden. Deze acconavm Circulair Award zal op 6 juni worden uitgereikt aan een klant van acconavm die zich onderscheidt op het gebied van circulair ondernemerschap. De komende jaren wil ik, zowel als bestuurder en als ondernemer, ertoe bijdragen dat de circulaire economie écht doorbreekt.

Lees meer