http://accountant

Blog

Vanaf 2023 stapsgewijze afbouw derogatienormen
Derogatie 2023 Sinds 2005 kunnen Nederlandse bedrijven meer stikstof uit dierlijke mest aanwenden dan de Europese norm: derogatie. Vanaf 2023 wordt dit in stappen afgebouwd en in 2026 komt het volledig tot een eind. Wat betekent dit voor uw bedrijf? Ik vertel u er graag meer over.

Lees meer
Voorschot voor de uitkering van betalingsrechten 2022
voorschot betalingsrechten Vraagt u subsidies aan uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde Opgave (GO)? Van 7 t/m 28 juni kon u een voorschot aanvragen van 270 euro per hectare met een betalingsrecht. Bent u dit toen vergeten of was het toen niet noodzakelijk, dan krijgt u nogmaals de kans om dit voorschot aan te vragen.

Lees meer
Een kijkje in de sector Bouw & Vastgoed
bouwsector en vastgoed Nu acconavm Flynth wordt, maak ik als Regiodirecteur steeds meer kennis met mensen en activiteiten binnen Flynth. Zo ontmoette ik onlangs Nico Boer, Sectorleider Bouw & Vastgoed. Nico heeft enorm veel kennis over deze sector en ondersteunt vanuit zijn rol als Bedrijfskundig Adviseur veel klanten in de bouw en vastgoed. Interessant om zijn kennis ook te delen met collega’s en klanten van acconavm. Ik ging met hem in gesprek.

Lees meer
Structurele samenwerking: de aandachtspunten en valkuilen
structureel Samenwerken De agrarische sector is aan stevige verandering onderhevig. De omgeving rondom uw bedrijf verandert. Uzelf en uw bedrijf wellicht ook. Samenwerken met een ander bedrijf kan soms uitkomst bieden. Het vinden van de juiste partner is dan essentieel. Hoe doet u dat? Waar let u op? Waar liggen kansen en bedreigingen? We vertellen het u in deze blog.

Lees meer