http://accountant

Blog

Let op: de versoepeling voor reiskostenvergoeding vervalt!
versoepeling reiskostenvergoeding Nog een aantal weken en dan nemen we afscheid van het jaar 2020. Een turbulent jaar hebben we dan achter de rug, zeker met het coronavirus. Op het gebied van verloning verandert er, zoals ieder jaar, een aantal zaken per 1 januari. Ik licht er graag alvast één item uit voor u: de reiskostenvergoeding.

Lees meer
Huur opschorten, kwijtschelden of beëindigen
huur opschorten, kwijtschelden of beëindigen Wat zijn de regels voor winkel- en horecapanden? Moet u huur betalen als uw huurpand vanwege coronamaatregelen gesloten blijft of eerder op slot moet? Een van de vragen die veel ondernemers hebben. Er blijkt nogal wat onduidelijkheid te bestaan over de mogelijkheden om de huurovereenkomst te beëindigen of de huurpenningen op te schorten of zelfs kwijt te schelden nu er strengere overheidsmaatregelen gelden.

Lees meer
Let op: aanvraag SDE++-subsidie geopend
SDE++-subsidie Gaat u investeren in zonnepanelen of andere CO₂-besparende technieken? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). U hebt van 24 november tot 17 december 2020 de kans om deze aan te vragen. Ik vertel u alles over de voordelen, voorwaarden en aandachtspunten van de SDE++.

Lees meer
Aankoop- en verkoopkansen in turbulente tijden
Aankoop- en verkoopkansen in turbulente tijden Hoe onderneemt u met oog op de toekomst van uw bedrijf, in deze coronacrisis? Als Adviseur Corporate Finance signaleert Rick van der Tang verkoop- én aankoopkansen voor ondernemers. Lees hoe u uw veerkracht versterkt met een strategische verkoop of juist door te ontdekken waar uw aankoopkansen liggen.

Lees meer
Tip: Betaal minder belasting over uw vermogen
Tip: Betaal minder belasting over uw vermogen Beschikt u over een ruim privévermogen? Dan krijgt u ook komend jaar te maken met een behoorlijke vermogensrendementsheffing in box 3. Alhoewel het vrijgestelde bedrag in 2021 stijgt naar 50.000 euro per persoon in box 3, zijn er voor mensen met een ruim privévermogen extra mogelijkheden om belasting te besparen. U kunt hiervoor een spaargeld-bv overwegen of een agiostorting doen in een bestaande bv. Doe dit ruim voor 1 januari 2021, want dat is de peildatum voor vermogensrendementsheffing.

Lees meer