http://accountant

Blog

Blog

Uw familiebedrijf: leg afspraken goed vast, voor méér ruimte voor ondernemen
Familiebedrijf - leg afspraken goed vast Hebt u een familiebedrijf? Dan spelen er belangen van de onderneming én van de familie. Hierbij wilt u vanzelfsprekend in goede harmonie afspraken maken. Formeel regelen is dan essentieel. Waar kunt u op letten? De bedrijfskundig en juridisch adviseurs van acconavm delen de komende tijd waardevolle inzichten met u.

Lees meer
Nieuwe huurovereenkomst? Voorkom verrassingen
huurovereenkomst Bent u van plan om een bedrijfsruimte of woonruimte te (ver)huren? Weet dan wat er allemaal komt kijken bij en waar u rekening mee kunt houden in de huurovereenkomst. Want welk huurregime is bijvoorbeeld van toepassing op uw huurruimte? Ik geef u een aantal inzichten en nodig u graag uit voor ons webinar op 13 september, waar we u een ‘basiscursus Huren en Verhuren’ geven.  

Lees meer
Bedrijfsverkoop: alle overwegingen op een rij
verkoop bedrijf U weet als ondernemer als geen ander hoe uw bedrijf ervoor staat. Is dit het juiste moment om (een deel van) uw bedrijf te verkopen? Hier zijn verschillende overwegingen voor, gepland, min of meer gepland en ongeplande redenen. In deze blog vertel ik u hier meer over én u komt te weten hoe u de waarde van uw bedrijf bepaalt.

Lees meer
Verplicht energielabel C in kantoren: adviezen voor (ver)huurders
Duurzaamheid - gebouwen - Label C - kantoren Vanaf 2023 is het energielabel C verplicht voor kantoren. Dit kan grote gevolgen hebben voor verhuurders en huurders van kantoorpanden. Want wie is waarvoor verantwoordelijk? En wat als u een pand wil financieren dat dit label (nog) niet heeft? We gaan in gesprek met Jeroen Mathot van ING Zakelijk, onze huurrechtspecialist Marenthe Egberts en financieringsexpert Rogier Seelie van acconavm.

Lees meer
Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) voor paardenstallen
MDV verduurzamen paardenstal De contouren voor de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) voor paardenstallen worden zichtbaar. Wilt u verduurzamen? Houd dan alvast rekening met de (concept)richtlijnen. In deze blog licht ik ze op hoofdlijnen toe. Voor meer informatie staan mijn collega’s en ik voor u klaar.

Lees meer