Webinar

Herwaardering landbouwgrond

On-demand webinar: Herwaardering landbouwgrond

webinar Herwaardering landbouwgrond

De herwaardering van landbouwgrond houdt de gemoederen al jaren bezig. Er wordt al meer dan 10 jaar gesproken over een mogelijke afschaffing van de landbouwvrijstelling. Inmiddels weten we dat er vanuit politiek Den Haag plannen zijn om de landbouwvrijstelling te evalueren. Daarom kan herwaarderen juist nú interessant voor u zijn.

Tijdens het webinar van 8 februari legde we uit hoe u uw landbouwgrond kunt herwaarderen en waar u zoal rekening mee kunt houden. Zo doet u nieuwe inzichten op en hebt u de mogelijkheid vragen te stellen aan onze experts.

Wie, wat, waar?

Datum: Dit webinar heeft plaatsgevonden op 8 februari. U kunt zich hier aanmelden voor de on-demand versie van dit webinar .
Zo kijkt u het webinar op een voor u geschikt moment terug.
Aanmelden is kosteloos.

 

Herwaarderen, waarom juist nu?

Zoals gezegd is het voortbestaan van de landbouwvrijstelling al lange tijd onzeker. Nu de Algemene Rekenkamer voorstelt om de landbouwvrijstelling te schrappen en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de vrijstelling onderzoekt, stijgt de ongerustheid onder agrarisch ondernemers. Door uw grond te herwaarderen anticipeert u op een mogelijke afschaffing van de landbouwvrijstelling én dat maakt u minder afhankelijk van een mogelijk robuuste overgangsregeling.

In de meeste regio’s in Nederland is de grondprijs de afgelopen jaren flink gestegen. Hoe groter de stijging, des te belangrijker om de grond te herwaarderen. Daarom is het interessant hier samen met uw acconavm adviseur nog eens naar te kijken. Daarnaast is het op basis van jurisprudentie ook mogelijk om de ondergrond van bedrijfsgebouwen te herwaarderen. Daar is nog niet altijd gebruik van gemaakt.

Programma

Tijdens het webinar leggen Belastingadviseur Derk Mol en Juridisch Adviseur Rianne Bakker uit hoe u uw grond kunt herwaarderen. Aan de hand van verschillende voorbeelden ontdekt u wat het mogelijke voordeel is en waar u rekening mee kunt houden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Waarom kan herwaarderen juist nú zinvol zijn?
  • Uitleg over het herwaarderen van uw grond.
  • Uitleg over stille reserves die belast en onbelast kunnen zijn (ook belaste claims).
  • Rekenvoorbeelden van geherwaardeerde grond.
  • Na herwaarderen kan er een schuldverhouding ontstaan. Deze is weg te schenken onder de BOR.
  • Gevolgen en mogelijkheden overdrachtsbelasting.

Over de sprekers

Derk Mol

Belastingadviseur Derk Mol geeft fiscaal advies aan veelal agrarische klanten. Fiscaliteiten rondom bedrijfsovernames binnen de familie en het herstructureren van het bedrijf vormen een belangrijk deel van zijn werkzaamheden. U kunt bij hem terecht met vragen over de inkomstenbelasting, overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting. Hij adviseert ondernemers in de regio Friesland vanuit ons kantoor in Drachten.

Rianne Bakker

Juridisch Adviseur Rianne Bakker zet zich dagelijks in om (agrarisch)ondernemers verder te brengen. Vanuit haar kennis en expertise adviseert zij u over eventuele samenwerkingen met andere agrarische ondernemers of een kwestie op het vlak van personen- en familierecht.

Bij uw aanmelding kunt u vragen meesturen voor onze adviseurs. Ook tijdens het webinar zelf kunt u vragen te stellen.

U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per mail. In deze e-mail vindt u ook de link naar het webinar.

ondemand webinar

 

Details

Locatie
On-demand webinar

<< terug naar overzicht