On-demand webinar

Aan- en verkoop van bedrijven anno 2022

On-demand webinar: Aan- en verkoop van bedrijven anno 2022

Waarom zou u een bedrijf aan- of verkopen? En aan wie verkoopt u dan? Hoe ziet dat verkoopproces eruit? Waar moet u financieel en juridisch rekening mee houden? In dit on-demand webinar vertellen de specialisten van acconavm u wat er komt kijken bij het overdragen van ondernemingen. Zo weet u waar u aan toe bent, voor een succesvolle (ver)koop.

Programma

Het onderwerp wordt tijdens dit webinar vanuit diverse invalshoeken besproken. Eerst geeft Rick van der Tang, specialist corporate finance, een korte introductie over het aan- en/of verkopen van bedrijven. Vervolgens neemt Directeur Belastingadvies Edwin Ufkes het stokje over. Hij gaat dieper in op de fiscale aspecten. Hij zal het hebben over het opzetten van een fiscaal gunstige verkoopstructuur voor de verkoop én bij overname. Ook vertelt hij u meer over relevante belastingen (btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting)en het begeleiden van due diligence (boekenonderzoek).

Vervolgens legt Eva Smidts, Senior Juridisch Adviseur, u meer uit over de voor- en nadelen van aandelenoverdracht en de transactie van activa en passiva. Ook haalt zij verschillende overeenkomsten aan. Denk daarbij aan de geheimhoudingsovereenkomst, de intentie overeenkomst en de koopovereenkomst. Ook licht zij het juridische aspect van due diligence toe.

Tot slot zal Jellie van der West, Belastingadviseur en specialist Vermogens- en Inkomensplanning, aansluiten. Zij heeft het met u over uw privévermogen na een succesvolle verkoop. Zijn er slimme manieren om nú al iets over te dragen aan de volgende generatie? En wat kunt u nu al regelen voor het geval u handelingsonbekwaam wordt of komt te overlijden?

Directeur mkb-advies Gerard Tooten fungeert tijdens dit webinar als host. Met ruim 25 jaar ervaring in het bankwezen is hij een waardevolle toevoeging aan dit webinar.

Over de sprekers

Rick van der Tang is Adviseur Corporate Finance bij acconavm. Hij houdt zich bezig met waarderingen van ondernemingen, boekenonderzoeken en hij begeleidt klanten bij aan- en verkooptrajecten. Altijd met focus op de toekomst.

Zijn collega Edwin Ufkes is ook actief binnen corporate finance, waar hij de aan- en verkoop van bedrijven begeleidt. Met passie adviseert hij vooral mkb-ondernemers hierover én over bedrijfsopvolging, bedrijfsstructuren en de Innovatiebox.

Eva Smidts werkt al ruim 10 jaar bij acconavm en is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Ze geeft juridische begeleiding aan ondernemers op het gebied van samenwerkingsverbanden, aan- en verkoop van ondernemingen en de beoordeling van allerlei contracten.

Jellie van der West heeft zicht gespecialiseerd in Estate planning. Zij adviseert onder andere over bedrijfsopvolging, huwelijkse voorwaarden en testamenten.

ondemand webinar

Meld u aan voor het on-demand webinar via de bovenstaande button. Na inschrijving ontvangt u de link naar het webinar per e-mail. Wilt u een vraag stellen? Dit kan rechts naast het on-demand webinarscherm.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit thema? Neem dan contact op met uw acconavm adviseur. Of maak een afspraak bij een kantoor bij u in de buurt.

Details

Tijd
on-demand

Locatie
Webinar

<< terug naar overzicht