http://Header%20melkvee
Video-update

Hoe benut u uw stikstofruimte?

intern salderen

Bent u als agrarisch ondernemer benieuwd naar de actuele kansen voor intern en extern salderen? Onze specialisten praten u bij in een video-update. De belangrijkste juridische en strategische aspecten komen aan bod.

Meld u aan voor ondernemerswebinarAanleiding

Wilt u groeien in vee-aantallen? Dan kunt u alleen een vergunning aanvragen bij extern salderen. Voor intern salderen zijn wel alternatieven mogelijk.
Van intern salderen is sprake wanneer een agrarisch bedrijf dusdanig wordt aangepast (bijv. door toepassing van innovatieve huisvestingsconcepten) dat er niet méér stikstofdepositie op Natura-2000 gebieden neerdaalt dan in de referentiesituatie. Naar verwachting worden de uitgangspunten voor de uitstootcijfers in de toekomst bijgesteld (naar beneden). Dit biedt u als ondernemer op dit moment mogelijk meer ruimte. Het is verstandig om uw vergunning nú opnieuw te bekijken, zodat u de mogelijkheden voor ontwikkeling in uw bedrijf kunt veiligstellen.

Maar wat als u meer stikstofruimte nodig hebt en er geen opties zijn voor intern salderen? Wellicht doet zich een kans voor om stikstof aan te kopen en permanent meer stikstofrechten te verkrijgen. Hoeveel stikstofruimte van de saldogever kunt u benutten?

Programma

In de video-update gaan Juridisch Adviseurs Alies Pijnacker en Hebel Sikkema hier dieper op in. Wat zijn de mogelijkheden op dit moment en hoe kunt u hierop anticiperen? En wat is nu écht belangrijk voor de toekomst van uw onderneming?

Ontvang de video in uw inbox

Wat wilt u weten over intern en extern salderen? Meld u aan voor de video-update. U ontvangt de video-update direct in uw inbox.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze video-update? Of hebt u direct vragen voor onze adviseurs? Neem contact op met uw acconavm adviseur of een kantoor bij u in de buurt. We brengen u dan in contact met de juiste specialist.

Meld u aan voor ondernemerswebinar

Details

Locatie
Video-update

<< terug naar overzicht