Agro-webinar – Uw focus voor de toekomst: samenwerken of bedrijfsoverdracht?

agro-webinar samenwerken en bedrijfsoverdracht

Als agrarisch ondernemer wilt u nu bewuste en strategische keuzes maken voor de toekomst. Tegelijk is dat niet altijd makkelijk, gezien de ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Wat is uw focus voor de toekomst: samenwerken of bedrijfsoverdracht? Speciaal voor agro-ondernemers organiseert acconavm een webinarreeks, extra interessant voor ondernemers in Noord-Nederland*. U ontdekt wat nu écht belangrijk is en hoe u uw veerkracht versterkt voor de toekomst.  Meld u kostenloos aan voor het eerste acconavm webinar ‘Uw focus voor de toekomst: samenwerken of bedrijfsoverdracht?’

Samenwerken

Al eeuwenlang wordt er in de agrarische sector samengewerkt tussen ondernemingen. De aanleiding voor en het doel van de samenwerking is divers en de optimale samenwerkingsvorm verschilt ook per situatie. We zien bijvoorbeeld samenwerkingen tussen akkerbouwers onderling, gericht op het efficiënter inzetten van machines én samen oogsten. Daarnaast zien we steeds vaker samenwerking ontstaan tussen ondernemingen in verschillende agrobranches, zoals melkveehouders en akkerbouwers. Welke bedrijfsstructuur passend is voor de samenwerking, hangt af van veel factoren. Welke opties zijn er op het gebied van rechtsvormen en hoe richt u die goed in?

Bedrijfsoverdracht

Agrarische bedrijfsoverdracht is een proces van jaren. Er gaat veel aan een bedrijfsoverdracht vooraf en ook na de daadwerkelijke overdracht is het traject nog niet afgerond. Op tijd beginnen is de kern voor een goed verloop van een bedrijfsoverdracht. Op weg naar de bedrijfsoverdracht kan het bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om de landbouwvrijstelling te verzilveren door herwaardering. Houd daarnaast niet alleen rekening met de fiscale aspecten en besteed voldoende aandacht aan de juridische aspecten. Ook emotionele belangen spelen een belangrijke rol. Welke strategie kiest u voor (de aanloop naar) uw bedrijfsoverdracht?

Webinar – Uw focus voor de toekomst: samenwerken of bedrijfsoverdracht?

Op 28 januari 2021 informeren de specialisten van acconavm u tijdens een webinar over de fiscale, juridische én bedrijfseconomische (strategische) aspecten van een optimale samenwerking of bedrijfsoverdracht. Op fiscaal en juridisch vlak besteden we, naast de eerder genoemde aspecten, ook aandacht aan de inkomstenbelasting, de toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling in de schenk- en erfbelasting, huwelijkse voorwaarden en (levens)testamenten. Naast aandachtspunten bij samenwerking en bedrijfsoverdracht, bespreken we ook een aantal actuele, algemene (fiscale) aandachtspunten, zoals de BIK en andere steunmaatregelen in coronatijd. Kortom, ook als uw bedrijfsoverdracht nu nog niet speelt, biedt het webinar u relevante inzichten. Hebt u vragen over de onderwerpen van het webinar? Neem contact op met uw adviseur of accountant, of maak gebruik van onderstaand adviesformulier. Meld u aan voor het webinar via onderstaande button.

Meld u aan voor ondernemerswebinar

acconavm: dichtbij en betrokken

Een acconavm adviseur is altijd dichtbij. Persoonlijk betrokken, met deskundig advies, volop ondernemerszin en een scherp oog voor innovatie. We lopen, denken en doen met u mee. Zodat u ruimte ervaart om te ondernemen, ook in deze uitdagende tijden.

Zo vindt u ons in de regio Noord onder meer in Drachten, Dokkum, Groningen, Sneek en Uithuizen, waar we al decennialang agrariërs adviseren bij hun bedrijfsvoering, bij investeringen en financiering, duurzame energie, fosfaatplanning en de landbouwvrijstelling. Met passie, regionale kennis, proactief advies en lef brengen we u en uw onderneming verder. Samen met u kijken we hoe we continuïteit kunnen realiseren, ook richting de volgende generatie. Verschuilen we ons niet achter regels of opvattingen, maar zoeken we samen naar oplossingen. We gaan in op mogelijke kansen, op de korte en langere termijn, met uw doelen scherp voor ogen. We brengen samen u en uw onderneming verder, met focus op de toekomst.

Neem contact op

Wilt u meer weten over het webinar of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw vraagstuk? Neem dan contact op met uw kantoor in de buurt: Groningen, Uithuizen, Dokkum, Sneek of Drachten.

*De sprekers gaan specifiek in op wet- en regelgeving en ontwikkelingen in Noord-Nederland. Maar ook als u niet in Noord-Nederland onderneemt, bieden de webinars interessante inzichten die relevant zijn voor alle agro-ondernemers. U bent dus van harte welkom!

Details

Datum
28 jan 2021

Tijd
20.00-21.00 uur

Locatie
Webinar


Advies nodig rondom dit onderwerp?

  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht