Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

Internationale seizoenskrachten? Regel het goed in coronatijd
seizoenskrachten coronatijd Werkt u met seizoenskrachten, die vanuit andere landen voor u in Nederland aan de slag gaan? Hier komt veel wet- en regelgeving bij kijken. Dat was altijd al zo, maar nu in coronatijd zijn er nog meer zaken om op te letten. Lees meer over de aandachtspunten.

Lees meer
Werkgevers opgelet: belangrijke wijzigingen in personeelszaken
personeelszaken Wat is er veranderd én gaat er veranderen in de reiskosten, bijtellingen, de werkkostenregeling en scholingskosten voor uw medewerkers? Vanuit de acconavm werkgeversservice praat ik u bij over de belangrijkste wijzigingen in personeelszaken.

Lees meer
Uw focus voor de toekomst: grondgebruik en samenwerking
grondgebruik en samenwerking Landbouwminister Schouten maakte vorig jaar in hoofdlijnen haar nieuwe mestbeleid kenbaar. Ze zet in op grondgebonden melkveehouderij. De precieze invulling ontbreekt nog. Toch kunt u als melkveehouder én als akkerbouwer al voorsorteren op de toekomst. Hoe wordt u grondgebonden in tijden van enorme grondhonger en hoge grondprijzen? Ik deel enkele inzichten en nodig u graag uit voor het webinar over dit thema op 15 april.

Lees meer
Hebt u grenswerkers in dienst? Let op de coronawetgeving
grensarbeiders Hebt u medewerkers in dienst die wonen en werken in verschillende EU-landen? Naar verwachting gaat er op 1 mei nieuwe wetgeving in die impact heeft op de reisbewegingen van deze ‘grenswerkers’. In mijn blog leest u meer over de komende veranderingen en de fiscale regels rondom grensarbeiders.

Lees meer
Brexit en btw: aandachtspunten bij de btw-aangifte
brexit Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk (VK), dan kan de btw-aangifte sinds de brexit best ingewikkeld zijn. Nu voor veel ondernemers de btw-aangifte voor het eerste kwartaal aan de orde is, breng ik dit onderwerp graag onder de aandacht. Lees waarop u kunt letten, voor een zorgvuldige aangifte.

Lees meer