Actueel

Wat speelt er vandaag? Wat staat er op de agenda? En onze bloggers.

Actueel

Vaderschapsverlof op de lange baan geschoven
vaderschapsverlof De uitbreiding van twee naar vijf betaalde verlofdagen voor vaders na de geboorte van een kind is op de lange baan geschoven. De invoering in het jaar 2019 zal dan wellicht niet worden gehaald. Vaderschapsverlof wordt een politiek discussiepunt op de onderhandelingstafel. Vraagstukken die nu vooral spelen zijn: de bekende geldkwestie; het draagvlak vanuit de maatschappij. In vergelijking met andere landen loopt Nederland op dit gebied echter achter. De vraag is nu: Komt er een andere vorm voor het vaderschapsverlof

Lees meer
Nieuwsbrieven april zijn uit
De digitale nieuwsbrieven van april zijn verschenen. Het gaat om de maandelijkse nieuwsbrieven MKB, Retail, Zorg en medisch, Melkvee en Akkerbouw. Wilt u op de hoogte blijven van interessante artikelen en nieuws? Schrijf u dan nu in en ontvang volgende maand ook (één van) de digitale nieuwsbrieven.

Lees meer
Rendement box 3 in 2018
Het forfaitair rendement 2018 is bekend. De uitkomst is gebaseerd op de in 2016 gerealiseerde rendementen. De rendementen zijn in 2018 voor sparen 1,30% (in 2017: 1,63%) en voor beleggen 5,38% (in 2017: 5,39%). De raming voor 2019 is 0,89%, respectievelijk 5,33%. De Tweede Kamer zal voortaan jaarlijks in het voorjaar worden geïnformeerd over de bijstelling voor het volgende belastingjaar.

Lees meer
Ga naar het dossier Eindejaarstips 2016