Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

Het belang van een goed omschreven concurrentiebeding
concurrentiebeding Het concurrentiebeding; in tijden van krapte op de arbeidsmarkt onmisbaar. Maar tegelijk ook een beding waar veel over wordt geprocedeerd. Als jurist krijg ik vaak te horen: “In de praktijk wordt het concurrentiebeding toch vaak van tafel geveegd?” In mijn ogen is dit een veelvoorkomend misverstand. In deze blog geef ik graag mijn visie over dit onderwerp. Daarbij zal ik afsluiten met een recente uitspraak. Uit deze uitspraak blijkt maar weer eens hoe waardevol het kan zijn voor een werkgever

Lees meer
Kunt u vertrouwen op een principebesluit?
principebesluit Stel: u wilt uw veehouderij uitbreiden. In plaats van direct een sprong in het diepe te nemen met een langdurige en kostbare vergunningsaanvraag, kunt u een principeverzoek indienen, ook wel een haalbaarheidstoets genoemd. Daarmee kunt u eerst aftasten wat de overheid van uw plan vindt. Maar kunt u vervolgens dan ook vertrouwen op het principebesluit?

Lees meer
Ondernemers verder brengen
online meeting Culemborg KCB Luisteren naar ondernemers, kennis delen en vertalen. Zo brengen we bij acconavm ondernemers verder. Ook in moeilijke tijden. Onze collega Cees Hoogendoorn is bestuurslid van de Kring Culemborgse Bedrijven (KCB). Hij zet zijn kennis als accountant graag voor ondernemers in. Zo sprak hij afgelopen woensdag over de steunmaatregelen van het kabinet in coronatijd.

Lees meer
Kantoren gesloten op vrijdag 22 mei
Op donderdag 21 mei zijn onze medewerkers vrij vanwege Hemelvaartsdag. Ook onze kantoren zijn gesloten op vrijdag 22 mei. Op maandag 25 mei zijn alle kantoren weer geopend en telefonisch bereikbaar. Wilt u vrijdag 22 mei contact opnemen met een acconavm kantoor? Stuur dan een e-mail naar info@acconvam.nl.

Lees meer
Medewerkers ontslaan in coronatijd: de belangrijkste informatie
medewerkers ontslaan in coronatijd Hebt u als ondernemer te maken met omzetverlies en onvoldoende werkgelegenheid? Bereid u dan ook voor op eventuele noodgedwongen ontslagen. Als Juridisch Adviseur wijs ik u graag op 5 belangrijke punten uit het ontslagrecht, in begrijpelijke taal.  

Lees meer