Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

We eten allemaal circulair
Op 6 juni 2019 neem ik na 21 jaar afscheid als bestuursvoorzitter van acconavm. Ik ben vereerd met het besluit van acconavm om een duurzaamheidsprijs in het leven te roepen en mij te vragen juryvoorzitter te worden. Deze acconavm Circulair Award zal op 6 juni worden uitgereikt aan een klant van acconavm die zich onderscheidt op het gebied van circulair ondernemerschap. De komende jaren wil ik, zowel als bestuurder en als ondernemer, ertoe bijdragen dat de circulaire economie écht doorbreekt.

Lees meer
Rekeningcourantmaatregel lost werkelijke probleem niet op
Het wetsvoorstel voor de rekeningcourantmaatregel van 2022 is onvoldoende gerechtvaardigd. En het werkelijke probleem van ongedekte leningen wordt hiermee niet opgelost. Dat is een kwalijke zaak, zeggen Jaap van der Meulen en Edwin Ufkes van acconavm adviseurs en accountants.

Lees meer
Transparantieverslag 2018
‘Investeren in kwaliteit is investeren in onze maatschappelijke functie’ Zo luidt de titel van het Transparantieverslag 2018 van acconavm controlepraktijk b.v. Daarin is de ambitie van onze controlepraktijk onverkort van kracht is gebleven: De meest vertrouwde accountant voor de samenleving De meest gewilde accountant voor vakgenoten en onszelf De meest gewaardeerde accountant door de markt Persoonlijke groei en evenwicht De genoemde strategische doelstellingen zijn alleen te verwezenlijken door een organisatie die in staat is om voortdurend te leren en het

Lees meer
Digitale handtekening, is uw krabbel rechtsgeldig?
digitale handtekening Tegenwoordig gaat steeds meer digitaal en online. Zo ook de totstandkoming en ondertekening van overeenkomsten, brieven, facturen en andere documenten. Wanneer heeft een digitale handtekening dan voldoende bewijskracht en is hij juridisch rechtsgeldig?

Lees meer
Focus op melkveehouderij 2030
Het zijn roerige tijden in de melkveehouderij. De maatschappij vraagt om verandering. Hoe houdt u zelf de regie? Welke strategische keuzes maakt u? In deze blog wil ik graag mijn visie met u delen, waarbij als rode draad geldt: focus op melkveehouderij 2030. Hebt u uw plan al helder?

Lees meer