Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

Minder zelfstandigenaftrek is ijskoude douche voor tienduizenden ondernemers
Dinsdag 17 september is het Prinsjesdag. Wat kunnen ondernemers verwachten van het Belastingplan 2020? Wordt het een warm bad of een koude douche? Als belastingadviseur werp ik een kritische blik op een maatregel die nu al veel losmaakt: de versobering van de zelfstandigenaftrek.

Lees meer
Vpb-domper en het bedrijfsleven komt de burger tegemoet, niet de overheid
Voor aardbeienteler Boudewijn van der Wal van Dutch Berries voelt de uitgestelde verlaging van de vennootschapsbelasting (vpb) als een ijskoude douche. Hij zet nu alles op alles om zijn strategie en prognoses bij te stellen. Een extra zorg is daarbij de aanhoudende brexit-onzekerheid. Lees zijn vooruitblik.

Lees meer
Payrolldienstverlening wordt bekroond met NIRPA-certificering
acconavm sluit zich aan bij het NIRPA: het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting. Dit betekent dat alle salarisadministrateurs van acconavm binnenkort een officiële certificering hebben. Als directeur van de acconavm werkgeversservice vertel ik u er graag meer over.

Lees meer
440.000 euro aan spaargeld vrijgesteld
gunstige EIA-tarief De komende periode onthult het kabinet haar plannen voor 2020. Begrotingsplannen met maatschappelijke impact, met gevolgen voor ondernemers. Wordt het een warm bad of een koude douche? Vandaag heeft de staatssecretaris van financiën aangekondigd dat Box 3 per 2022 zal veranderen. Dit betekent dat mensen met alleen spaargeld tot ongeveer 440.000 euro geen belasting betalen op basis van de huidige rente. Wordt de warme kraan nu al opengedraaid?

Lees meer
Onderbelichte brexit-kwesties mét tips voor uw bedrijf
Visual Brexit ‘Ondernemers, bereid u nu voor op een harde brexit’, leest u overal. Weet u niet waar te beginnen, vanwege de aanhoudende brexit-onzekerheid? Ik wijs u graag op een aantal onderbelichte kwesties, zodat u voor 31 oktober 2019 uw zaken op orde hebt. 

Lees meer