http://accountant

Actueel

Wat speelt er vandaag? Wat staat er op de agenda? En onze bloggers.

Actueel

Belastingvrij aan uw kind schenken? Dit zijn de mogelijkheden in 2018
Een financiële meevaller, een goede jaaromzet, gespaard vermogen of uw kind dat op het punt staat het ouderlijk huis te verlaten. Voor iedereen heeft het doen van een schenking een andere reden. Maar ik kan toch niet zomaar een groot bedrag aan mijn kinderen schenken? Jawel. Door rekening te houden met de verschillende schenkingsvrijstellingen is het mogelijk om in 2018 nog een belastingvrije schenking te doen en zo uw box 3 vermogen te verlagen én de latere erfenis te laten

Lees meer
Accon avm presenteert nieuwe Raad van Commissarissen
Accon avm heeft de corporate governance structuur verbeterd door een splitsing te maken tussen het Bestuur van de Stichting, die de aandelen van Accon avm houdt, en de Raad van Commissarissen. De wijziging is een maatregel om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen door middel van onafhankelijk toezicht. Als gevolg van de aangepaste structuur heeft de advies- en accountantsorganisatie per 1 juli 2018 een volledig nieuwe Raad van Commissarissen aangesteld.

Lees meer
Tussentijdse cijfers: meten is weten, gissen is missen
De jaarrekening van 2017 als uitgangspunt gebruiken voor actuele beslissingen zoals het investeren in asbestverwijdering of de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto; in de praktijk zie ik dit helaas nog vaak gebeuren. Eén financieel meetpunt per jaar is echter niet voldoende om tijdig te anticiperen op veranderingen. Hoe staat je bedrijf er halverwege het jaar voor en wat kun je doen om dit tijdig bij te sturen? Dit zijn een aantal voordelen van een tussentijdse analyse, om te meten of

Lees meer
Wetsvoorstel Invoering Extra Geboorteverlof naar Tweede Kamer
Wetsvoorstel invoering extra geboorteverlof Wij beschreven eerder al het voornemen van het kabinet om het betaald kraamverlof voor partners te verlengen. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wetsvoorstel voor de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees meer
Accon avm Academy Cedeo-erkend
Accon avm academy is Cedeo-erkend, hét keurmerk voor kwalitatieve bedrijfsopleidingen. Het keurmerk wordt verleend aan organisaties actief op het terrein van Human Resource Improvement, op basis van de volgende criteria: klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid.

Lees meer
Ga naar het dossier Van Regeerakkoord naar invoering