Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

Extra steunmaatregelen voor agro-ondernemers
steunmaatregelen agro Vorige week maakte het kabinet bekend dat het coronasteunpakket wordt verruimd. Wat betekent dit voor agrarisch ondernemers? Ik geef u graag een overzicht van de regelingen, mét tips om er verstandig mee om te gaan.

Lees meer
Brexit done, a big deal? Hoofdlijnen voor ondernemers
brexit een feit - to do's Als een cadeautje met Kerst 2020, daar was de brexitdeal alsnog. Op het allerlaatste moment, anders was het een no-dealbrexit geworden. Maar wat betekent deze deal voor ondernemers? In 2000 pagina’s is de deal omschreven. In die zin een big deal, maar kunt u als ondernemer nu echt opgelucht ademhalen? In deze blog geef ik u de hoofdlijnen. Bij specifieke vragen kunt u contact opnemen met ons brexitteam.

Lees meer
Ontslag met wederzijds goedvinden: hoe pakt u dat aan?
ontslag met wederzijds goedvinden Ontslag met wederzijds goedvinden, de vaststellingsovereenkomst, de beëindigingsovereenkomst, allemaal termen waarmee hetzelfde wordt bedoeld. Het sluiten van een vaststellingsovereenkomst is verreweg de meest gebruikte manier om samen met de medewerker tot beëindiging van een arbeidsovereenkomst te komen. In deze blog geef ik u een praktisch stappenplan bij ontslag met wederzijds goedvinden.

Lees meer
Pacht en betalingsrechten
pacht betalingsrechten (Ver)pacht u grond? Dan hebt u waarschijnlijk een pachtovereenkomst opgesteld. Maar wat als u onenigheid krijgt over de betalingsrechten? Een recente zaak laat zien hoe (vervelend) het kan lopen. Het pachthof onderzocht of een pachter schadeplichtig is als hij verzuimt betalingsrechten aan te vragen. Lees hoe de zaak verliep én ontdek hoe u een dergelijke strijd voorkomt.

Lees meer