Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

De kunst van het kwalificeren van een overeenkomst
kwalificeren van een overeenkomst Is er sprake van een pachtovereenkomst? Daarover deed de Hoge Raad in december 2019 uitspraak. In het Burgerlijk Wetboek staat heel duidelijk omschreven wanneer sprake is van een pachtovereenkomst. En dan is het eigenlijk heel simpel. Voldoet een overeenkomst aan deze voorwaarden, ook al zijn de intenties van de partijen anders, dan is toch sprake van een pachtovereenkomst.

Lees meer
De juridische kant van het due diligence onderzoek
due diligence In het proces van bedrijfsoverdracht krijgt u als ondernemer vrijwel altijd met een due diligence onderzoek te maken. Due diligence betekent letterlijk vertaald uit het Engels: gepaste zorgvuldigheid. Ook de term ‘boekenonderzoek’ wordt gebruikt. Dit is een door de verkoper of koper van het bedrijf zorgvuldig uit te voeren onderzoek naar het bedrijf dat verkocht wordt. U wilt immers weten wat u koopt!

Lees meer
Stikstof: rechtbank heeft meer oog voor belangen agrariër!
belangen agrariër Met het akkoord over de nieuwe beleidsregels en het intreden van de Spoedwet aanpak stikstof lijkt langzamerhand wat meer beweging te komen in de vergunningsverlening. Ook de rechtspraak sluit aan op deze ontwikkelingen. Vooral de rechtbank Oost-Brabant laat zien dat er ook alternatieven zijn voor een algehele afwijzing of vernietiging van de vergunning.

Lees meer
Brexit: stand van zaken en belangrijke to do’s
brexit een feit - to do's Vrijdag 31 januari 2020 is de brexit een feit. Er is zelfs een speciale Brexit-munt geslagen om dit historische feit te vieren. Wilt u weten of u er echt helemaal klaar voor bent? En vraagt u zich nog steeds af: is er nog kans op een no-deal brexit? Ik geef u graag een update, zodat u weet waar u aan toe bent.

Lees meer
Telefonische oplichting
Er zijn weer oplichters actief die zich voordoen als een medewerker of incasseerder van de Belastingdienst. Recent zijn er ondernemers telefonisch benaderd waarbij er verwezen wordt naar openstaande bedragen aan belasting, bijvoorbeeld over btw of inkomstenbelasting. Ga hier niet op in!

Lees meer