Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

De UBO: een verrassend mooie aanleiding voor een goed gesprek!
UBO aanleiding goed gesprek Mijn eerst indruk van het nieuwe UBO-register was: “Weer zo’n verplichting” en “Waarom nu?”. Maar, in gesprek met ondernemers kwam al snel naar voren dat gesprekken over het registreren van de UBO ook de aandacht vestigen op andere vraagstukken. Zijn de huidige bedrijfsstructuur én winstverdeling bijvoorbeeld nog wel passend?

Lees meer
Hoe ziet het nieuwe mestbeleid er straks uit?
nieuwe mestbeleid - drie sporen Op 8 september 2020 stuurde minister Carola Schouten een brief naar de Tweede Kamer met daarin de contouren van het toekomstige mestbeleid. Wat kunnen we op basis hiervan verwachten voor de toekomst? En hoe kunt u daar nú al op inspelen? Ik deel de highlights uit de brief met u.

Lees meer
Samenwerken in de akkerbouw: waarom (niet)?
samenwerken akkerbouw In de akkerbouwsector wordt steeds meer samengewerkt tussen bedrijven. Het doel is dan voornamelijk het behalen van economisch voordeel. En dat is op zich een goede gedachte. Maar wat maakt samenwerking in de akkerbouwsector nu zo bijzonder? Ik neem je graag mee in mijn dagelijkse werk, waar ik ondernemers met elkaar in contact breng voor een eventuele samenwerking.

Lees meer
Maak het verschil: sorteer tijdig voor!
Lubbert van Dellen - Accon avm webinar 572 - website De toekomst ligt voor u! Maar uw fundament ligt in het verleden en is vaak bepaald door keuzes die u of uw voorgangers eerder hebben gemaakt, binnen de mogelijkheden die er toen waren. Maar: is uw onderneming voorbereid op de toekomst? Wat is nu écht belangrijk? Verdienmodel, melkprijs en rendement Het verdienmodel is het laatste jaar een uitdaging geworden, met name door een daling van de melkprijs (door corona versterkt). We zien ondernemers het verschil maken met diverse plus-melkstromen en

Lees meer
Op de automatische piloot 1 op 4?
aardappelen 1 op 4 Vanaf 2010 kan, wat betreft het prijsniveau in de afzet, vastgesteld worden dat er jaarlijks gemiddeld een redelijk tot goed rendement werd behaald. De aardappelteelt was (en is) de kurk waarop de akkerbouwsector in de breedte dreef. Ook in het teeltseizoen 2019 verliep de afzet en prijsvorming voorspoedig. Totdat afgelopen maart de vraag ineens totaal wegviel.

Lees meer