Actueel

Ontdek handige tips en lees blogs van onze collega-experts.

Actueel

Kleineondernemersregeling: wel / niet meedoen?
Eindejaarstip #1-Marco-KOR-warm-bad Heeft u een jaaromzet tot 20.000 euro? Overweeg om mee te doen met de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). U krijgt dan vrijstelling van de omzetbelasting. Toch zijn er ook nadelen. Ik help u graag een verstandige keuze te maken.

Lees meer
Werkgevers: slapend dienstverband mag niet meer
Als werkgever mag u langdurig zieke werkgevers niet in dienst houden om een transitievergoeding te voorkomen. De Hoge Raad besliste onlangs dat deze ‘slapende dienstverbanden’ niet meer zijn toegestaan. Ik leg u graag uit hoe het zit.

Lees meer
Accon avm: Vogels die de ruimte zoeken
Op dit kantoor ben je vertrouwenspersoon, psycholoog, gewetenspersoon én pastoor tegelijk. Van afgestudeerd bioloog tot gesjeesd geneeskundestudent, je komt er van alles tegen. De vrijheid om het verschil te maken, da’s nou typisch Accon avm adviseurs en accountants.

Lees meer
Disfunctionerende medewerker? Start een verbetertraject
disfunctionerende medewerker Als u afscheid wilt nemen van een medewerker die niet goed functioneert, dient er in ieder geval een verbetertraject te zijn doorlopen. Dat staat in de wet. Maar waar moet zo’n verbetertraject aan voldoen? De Hoge Raad heeft onlangs een arrest gewezen waarin de opzet en inhoud van het verbetertraject wordt verduidelijkt.

Lees meer